Carrièremogelijkheden binnen IT-rekrutering

Dennis Prange - 8 februari 2022
DIQQ-medewerkers lopen naar de camera in Amsterdam met een tram op de achtergrond.

De sterke banengroei in de huidige IT-markt betekent dat er elke maand meer en meer functies beschikbaar komen. Vrijwel alle sectoren binnen de IT verwachten een stijging ten opzichte van het laatste kwartaal in 2021. Beschouw dit als een kans. Als je commercieel ingesteld bent en graag met mensen omgaat, dan is een baan als consultant niet misstaan voor jou. Daarnaast ontwikkel je jezelf op verschillende gebieden. Je leert meer over de markt, maar je wordt ook sterker op sociaal vlak. Interne training zal je IT-kennis verrijken en voor je het weet kun je urenlang discussiëren met een software engineer over verschillende technieken.

Het is duidelijk dat er veel concurrentie is binnen de rekruteringswereld. Daarom is het belangrijk dat je blijft opvallen. Door je eigen rekruteringsflair toe te passen, kun je het helemaal je eigen maken. Dit geeft je zelfvertrouwen en motivatie om door te gaan!

Carrièremogelijkheden binnen DIQQ

Als resourcer binnen DIQQ ben je volledig verantwoordelijk voor de werving en selectie van geschikte kandidaten. Je zorgt ervoor dat je alles over de kandidaat te weten komt op werkgerelateerd niveau. Nadat je met de kandidaat hebt gesproken en hij of zij geïnteresseerd is, kun je de kandidaat aan een klant voorstellen. Als je dit volledig onder de knie hebt, kom je in aanmerking om door te groeien naar een consultancyfunctie. Als consultant ben je primair verantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe klanten. Naast de focus op kandidaten ben je meer betrokken bij het onderhouden van klantrelaties, het adviseren en aangaan van nieuwe samenwerkingen. Een mooie stap in je carrière!

Recruitment is immers een commerciële job die veel lef en doorzettingsvermogen vergt. Dat wil zeggen: er alles aan willen doen om zowel de klant als de kandidaat tevreden te stellen. Uiteindelijk zul je merken dat het eindresultaat zal leiden tot veel motivatie en (werk) geluk. Natuurlijk kan het ook anders gaan. Dat is niet het moment om de handdoek in de ring te gooien, maar om je rug recht te houden en je kin omhoog te houden. Opgeven is geen optie. Vallen en opstaan hoort gewoon bij het leven.

Mijn ervaring

Voordat ik aan mijn rekruteringscarrière begon, heb ik 5 jaar als manager gewerkt voor verschillende kledingmerken. De commerciële interesse is altijd in mij geweest. Na 5 jaar wilde ik iets anders doen en via een goede vriend van mij ben ik in de rekrutering terechtgekomen. Mensen gelukkig maken is wat ik graag doe. Ondersteuning, advies geven en een langdurige relatie onderhouden vind ik belangrijk.

Bij DIQQ ben ik begonnen als resourcer. Mijn ambitie was om door te groeien naar consultant, en dat is gelukt. Op 1 januari ben ik begonnen in mijn nieuwe functie. Zoals ik al eerder aangaf, gebeurt dit niet zomaar. Maar gezien de huidige IT-markt en de kansen die bedrijven bieden, in mijn geval DIQQ, zijn er veel kansen om te groeien. Als je maar in jezelf gelooft en bereid bent om alles te geven!

__wf_reserved_decoratief

Voor bedrijven

Op zoek naar IT-professionals om bij uw organisatie te komen werken? Ontdek hoe DIQQ je kan helpen om de perfecte match te vinden.

We willen een nieuwe IT-professional
__wf_reserved_decoratief

Voor IT-professionals

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de IT in Nederland? We kunnen je helpen.

ik wil een nieuwe baan
Stuur ons een bericht