PGA's: een nieuwe manier om wervingsprestaties te meten

Sergio Bertijn
DIQQ-medewerkers lopen naar de camera in Amsterdam met een tram op de achtergrond.

Op het gebied van rekrutering zijn prestaties van het grootste belang. Recruiters worden vaak beoordeeld op basis van Key Performance Indicators (KPI's), die traditioneel gericht zijn op input zoals het aantal InMails, telefoontjes en plaatsingen. Bij QGROUP hebben we intern onze eigen ontwikkelde visie ontwikkeld over hoe prestaties moeten worden bekeken. In deze blog bespreek ik ons zelf ontwikkelde PGA-model.

Traditionele KPI-modellen, met een sterke focus op inputs, hebben verschillende inherente nadelen. Onderzoek wijst uit dat drijfveren kunnen leiden tot ongewenst gedrag en zelfs tot het negeren van de eindresultaten. Bij QGROUP geloven we dat een andere kijk op KPI's een positief effect kan hebben. Daarom hebben we ons PGA-model geïntroduceerd, dat staat voor Placement Generating Activities. In plaats van ons te concentreren op het aantal InMails, telefoontjes of plaatsingen, kijken we naar alle activiteiten die bijdragen aan het genereren van plaatsingen. Dit omvat een breed scala aan contacten en interacties, zoals het opbouwen en onderhouden van bestaande en nieuwe relaties met kandidaten en klanten. Het PGA-model is flexibel en maakt verschillende methodologieën mogelijk. Wij zijn van mening dat er geen pasklare aanpak bestaat bij rekrutering. Wat voor de ene recruiter werkt, werkt misschien niet voor de andere. Daarom waarderen we diversiteit in benaderingen en moedigen we onze recruiters aan om hun eigen stijl te ontwikkelen, zolang die maar resultaten oplevert.

Hoe werkt het PGA-model in de praktijk?

Elke recruiter krijgt punten toegekend voor elke activiteit die een stagegenererende activiteit uitoefent. Deze activiteiten variëren van het aantal aanvaarde InMails tot het aantal vervulde vacatures. Door punten te kennen aan verschillende activiteiten erkennen we de verschillende manieren waarop een recruiter waarde kan toevoegen en kan bijdragen aan het succes van ons bedrijf.

Een van de belangrijkste aspecten van het PGA-model is de focus op regelmatige check-ins. We zitten wekelijks met elke recruiter om te bespreken hoe het met hem gaat, zowel persoonlijk als professioneel. Deze check-ins zijn niet alleen bedoeld om prestaties te bespreken, maar ook om eventuele obstakels te identificeren en hoe we hen kunnen ondersteunen bij het bereiken van hun doelen.

Door te sturen op de output en regelmatig in te checken, creëren we een cultuur van openheid, transparantie en continue verbetering. Recruiters voelen zich ondersteund en aangemoedigd om hun best te doen, in de wetenschap dat hun inspanningen worden erkend en beloond, ongeacht de specifieke manier waarop ze hun werk uitvoeren. Het PGA-model heeft geleid tot betere prestaties van onze recruiters en tot meer tevredenheid en betrokkenheid.

Om onze recruiters verder te motiveren en te belonen voor hun uitstekende prestaties, delen we periodieke incentives uit aan de best presterende mensen. We organiseren een incentive voor deze toppresteerders. Deze prikkels dienen niet alleen als beloning voor hun harde werk en toewijding, maar ook als een bron van motivatie voor anderen om zich te blijven inzetten en hun prestaties te verbeteren. Op deze manier creëren we een cultuur van gezonde concurrentie. Het uitdelen van incentives aan onze toppresteerders is slechts een van de vele manieren waarop we bij QGROUP ernaar streven prestaties te erkennen en te belonen.

__wf_reserved_decoratief

Voor bedrijven

Op zoek naar IT-professionals om bij uw organisatie te komen werken? Ontdek hoe DIQQ je kan helpen om de perfecte match te vinden.

We willen een nieuwe IT-professional
__wf_reserved_decoratief

Voor IT-professionals

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de IT in Nederland? We kunnen je helpen.

ik wil een nieuwe baan
Stuur ons een bericht