De waarde van interne en externe trainingssessies

Frank Oudshoorn - 28 mei 2021
DIQQ-medewerkers lopen naar de camera in Amsterdam met een tram op de achtergrond.

Voor elke consultant of resourcer is een opleiding het begin van hun nieuwe baan binnen de IT-rekruteringssector. Eén of twee weken vol informatie over de markt, je nieuwe rol en de nieuwe organisatie waar je gaat werken. Bovendien, als u nog niet bekend bent met de IT-sector, is er nog meer te leren over ontwikkelingen, trends, technologieën, codeertalen en verschillende specialisaties binnen het vakgebied. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit voor velen een uitdagende tijd is waarin je wordt ondergedompeld in een bad van nieuwe informatie en termen waar je nog nooit van gehoord hebt.

Ik kan me mijn eigen onboarding nog goed herinneren; zonder directe rekruteringservaring of IT-kennis kwam ik bij DIQQ terecht. Door meteen een bootcamp van twee weken te doorlopen, had ik het snel onder de knie en dacht: nu kan ik het. Dit was natuurlijk niet helemaal waar. Ik ben erachter gekomen dat het van onschatbare waarde is om jezelf te blijven ontwikkelen en veel van wat je leert leer je ook daadwerkelijk 'on the job'. Je kunt alleen elke dag beter worden door het gewoon te doen en ervaring op te bouwen, door naar je collega's te luisteren en ze te observeren, en vooral door altijd op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen.

Kennis up-to-date houden met trainingssessies

Bij DIQQ stoppen we niet met het trainen van onze mensen na de onboarding om ervoor te zorgen dat onze kennis altijd up-to-date is. De rekruterings- en IT-sectoren veranderen razendsnel en wij geloven dat het van onschatbare waarde is om op de hoogte te blijven van uw vakgebied. Daarom organiseren we een of twee keer per week trainingen voor collega's van DIQQ over verschillende onderwerpen, zoals cyberbeveiliging, verschillende programmeertalen en technologieën. Onlangs hebben mijn collega Robin Ekholm en ik een trainingssessie gegeven over beïnvloeding en neuromarketing. In deze training hebben we eerst de basisprincipes uitgelegd en deze vervolgens gekoppeld aan rekrutering. Bij DIQQ proberen we altijd op de hoogte te blijven, zodat we onze klanten en kandidaten beter kunnen ondersteunen, diepgaande vragen kunnen stellen en een kwaliteitsmatch kunnen garanderen voor zowel klant als kandidaat.

Ik vroeg Dennis Prange, die al 1,5 jaar als resourcer bij DIQQ werkt, naar zijn ervaringen met interne en externe opleidingen:

'Het is in deze branche essentieel dat je weet waar je het over hebt. Zo toon je ook professionaliteit aan je kandidaten en klanten. Door deze trainingen blijf je ook gemotiveerd en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ik vind training door een senior erg nuttig. Als resourcer geloof ik dat je het meeste kunt leren van je leeftijdsgenoten. '

Managing Consultant Koen van der Drift is het ermee eens:

'Ik vind het belangrijk om junioren snel naar een hoger niveau te krijgen. Door ze actief te trainen en met elkaar te praten, zie ik ze elke week beter worden. Daarom moedig ik ze aan om met hun eigen onderwerpen te komen. '

Om ervoor te zorgen dat zelfs onze senioren zichzelf voortdurend ontwikkelen, nodigen we echter ook graag mensen, IT-specialisten en professionals uit de sector uit om ons te vertellen over de laatste trends en ontwikkelingen. Een van de eerste gastsprekers was Edgar Versteeg, een training die memorabel blijft. Hij gaf 3 jaar geleden een training over Blockchain in 2018, voor velen van ons een onbekend gebied, maar nu natuurlijk superrelevant. Na die training werd ons duidelijk wat Blockchain was, waar we het voor konden gebruiken en wat nu eigenlijk het verschil is tussen Crypto en Blockchain.

Een andere IT-professional die ons regelmatig traint is Matt Hamers, Lead Developer bij Rebels. Ook hij is van mening dat het noodzakelijk en toegevoegde waarde is om een goede trainingssessie te verzorgen:

'Ik denk dat een succesvolle samenwerking tussen recruiter en kandidaat begint met duidelijkheid en transparantie. Dit is moeilijk te bereiken als je niet helemaal dezelfde taal spreekt. De kloof tussen Business en IT is vaak te groot, en de communicatie tussen beide is niet effectief. Met mijn trainingen probeer ik deze kloof te verkleinen door recruiters de juiste informatie, context en hulpmiddelen te geven om IT-mensen beter te begrijpen, hen beter te informeren en hun verwachtingen beter te managen. Kortom, zodat ze dezelfde taal gaan spreken. '

Dit helpt ons niet alleen, zoals Matt uitlegt, om de kwaliteit van onze kandidaten beter te begrijpen, met elkaar te verbinden en te waarborgen. Het zorgt er ook voor dat ze de juiste match zijn voor onze klanten, wat ons helpt om langdurige relaties op te bouwen. Daarom zijn we de IT-professionals en experts in de IT-sector ongelooflijk dankbaar die de tijd nemen om ons te helpen trainen. Op deze manier kunnen we de kwaliteit van onze diensten handhaven en onze missie voortzetten om te helpen de perfecte match te vinden voor zowel onze klanten als kandidaten. Daarnaast waardeer ik persoonlijk de mogelijkheid om te blijven groeien en mezelf te ontwikkelen in een snel veranderende sector.

Wil je een training organiseren bij DIQQ? Voel je vrij om neem contact met ons op! Of wil je deel uitmaken van een team dat persoonlijke groei en ontwikkeling waardeert? We hebben er nog verschillende open vacatures en zijn altijd op zoek naar nieuw talent!

__wf_reserved_decoratief

Voor bedrijven

Op zoek naar IT-professionals om bij uw organisatie te komen werken? Ontdek hoe DIQQ je kan helpen om de perfecte match te vinden.

We willen een nieuwe IT-professional
__wf_reserved_decoratief

Voor IT-professionals

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de IT in Nederland? We kunnen je helpen.

ik wil een nieuwe baan
Stuur ons een bericht