Een gezonde werkomgeving? Fitte werknemers!

Koen van der Drift - 18 november 2021
DIQQ-medewerkers lopen naar de camera in Amsterdam met een tram op de achtergrond.

Werknemers die sporten, melden zich minder snel ziek. Dat blijkt uit onderzoek van TNO in samenwerking met NOC*NSF. Het is daarom essentieel om uw personeel gezond te houden. Eén manier om dit te doen is door sportactiviteiten te faciliteren, zodat je een gezonde werkomgeving kunt creëren. Benieuwd hoe we dat doen bij DIQQ? Lees dan verder.

Word fit tijdens je lunchpauze

Hoe vaak heb je het meegemaakt om je wekker om 06:30 vol goede voornemens te zetten voordat je naar bed gaat, maar de volgende dag verander je van gedachten en besluit je 'vanavond na het werk' te gaan sporten? Als het eenmaal 18.00 uur is, zijn je collega's al aan het drinken en sla je de training toch over. Eerlijk gezegd gebeurt het me vaker dan ik zou willen. Maar hoe los je dit op? Bij DIQQ bieden we medewerkers de mogelijkheid om anderhalf uur pauze te nemen in plaats van een uur en deze tijd te gebruiken om te sporten. Daarnaast kunnen alle medewerkers tegen een gereduceerd tarief een sportabonnement afsluiten, bijvoorbeeld via OneFit. Op deze manier creëren we een gezonde werkomgeving.

Op dinsdag voetballen

Is dat alles? Zeker niet. We houden allemaal van voetbal bij DIQQ. We kijken graag naar wedstrijden op televisie en spelen ze ook zelf op het veld of op de Playstation. Elke dinsdagavond nemen we deel aan de Power League. Dit is een wedstrijd van 5 tegen 5, waarbij de keeper in een cirkel moet staan (ter grootte van het strafschopgebied), en de rest van de spelers mag deze cirkel niet betreden. Elk seizoen streeft DIQQ naar de eerste plaats, en na elke wedstrijd is iedereen welkom om de derde helft aan te sluiten in de kantine.

Marathon na marathon

De echte die-hards hebben onlangs deelgenomen aan de halve marathon van Amsterdam. Je kunt ze op de foto zien. We hebben hier na elke werkdag samen voor getraind en met succes omdat iedereen de marathon heeft voltooid. Op 9 januari lopen we de meest uitdagende halve marathon van Nederland, de Egmond Halve Marathon. Je rent de eerste 8 kilometer op het strand, en dan ren je over en door de duinen om de finish te bereiken. Zal ons team deze keer weer over de finish komen? Gaan er meer mensen meedoen of haken collega's af? Wie weet?

Het resultaat van het promoten van lichaamsbeweging op het werk? Bij DIQQ zijn het ziekteverzuim en het ziekteverzuim extreem laag. Daarom kunnen we het onderzoek van NOC*NSF alleen maar bevestigen. Kortom, sport is de remedie voor een gezonde werksfeer! Wil je meer weten over onze DIQQ en onze bedrijfscultuur? Voel je vrij om neem contact met ons op of lees meer hier.

__wf_reserved_decoratief

Voor bedrijven

Op zoek naar IT-professionals om bij uw organisatie te komen werken? Ontdek hoe DIQQ je kan helpen om de perfecte match te vinden.

We willen een nieuwe IT-professional
__wf_reserved_decoratief

Voor IT-professionals

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de IT in Nederland? We kunnen je helpen.

ik wil een nieuwe baan
Stuur ons een bericht