Het potentieel van tijdelijke IT-professionals: een gids voor werkgevers

Mikush Faithfull, 22 maart 2022
DIQQ-medewerkers lopen naar de camera in Amsterdam met een tram op de achtergrond.

Als werkgever heb je soms meer handen nodig om een project tot een goed einde te brengen. Het tijdelijk inhuren van personeel kan hiervoor een goede oplossing zijn. Maar welke vorm van tijdelijk werk past het beste bij jouw organisatie? We geven je een overzicht van de verschillende mogelijkheden, zoals freelancen, detacheren en uitzenden. Daarnaast leggen we uit wat we voor jou als werkgever kunnen betekenen.

Freelance

Freelancers zijn onafhankelijke professionals die op projectbasis werken. Ze hebben veel vrijheid en autonomie. Bovendien werken freelancers aan opdrachten die hen interesseren. Als freelancers bepalen ze hun eigen tarieven en werktijden.

Bij het inhuren van een freelancer zit je niet vast aan een langdurig contract, waardoor je veel kosten bespaart. Ze gebruiken bijvoorbeeld vaak hun eigen apparatuur en software. Freelancers zijn gewend om op afstand te werken, waardoor ze flexibel en snel kunnen reageren op de veranderende behoeften van uw bedrijf. Ons uitgebreide netwerk van IT-freelancers stelt ons in staat om u te helpen de juiste persoon voor uw project te vinden.

Detachering

Detachering kun je zien als een uitwisselingsprogramma voor professionals. Ze werken tijdelijk bij een bedrijf om nieuwe vaardigheden te leren en hun expertise te delen, wat nieuwe en waardevolle inzichten kan opleveren voor uw organisatie.

Wij bieden IT-detachering en leveren uitstekende IT-professionals met onze partner, Rebellen. Onze IT-experts kunnen met u samenwerken om uw capaciteitsproblemen flexibel en efficiënt op te lossen. Een voordeel is dat gedetacheerden contractueel aan ons gebonden zijn en dus niet bij u in dienst zijn. Je bespaart bijvoorbeeld extra kosten en tijd op administratie.

Personeel

Als werkgever kun je ook kiezen voor tijdelijke werknemers. Uitzenden is een flexibele en avontuurlijke vorm van werk waarbij werknemers via een uitzendbureau tijdelijk bij je organisatie komen werken. Ze krijgen de kans om bij verschillende organisaties aan verschillende opdrachten te werken. Op deze manier hebben ze constant werk en kunnen ze hun vaardigheden verder ontwikkelen.

Temping is de perfecte oplossing voor tijdelijke pieken in het werk zonder dat je als werkgever je zorgen hoeft te maken over langlopende contracten. Wij helpen bedrijven bij het vinden van de juiste IT-experts. Soms woont de ideale IT-uitzendkracht in het buitenland. Samen met onze partner Qlick, zorgen wij ervoor dat buitenlandse IT-professionals naar Nederland kunnen komen om voor u te werken.

Wat voor soort personeel past het beste bij jouw bedrijf?

Als werkgever is het essentieel om de verschillen te begrijpen tussen freelancers, detachering en personeel bij het zoeken naar tijdelijk personeel. Natuurlijk wil je de juiste keuze maken. Het inhuren van een freelancer is ideaal voor projecten die specifieke expertise vereisen. Detachering is een goede keuze wanneer u op zoek bent naar tijdelijke ondersteuning voor de lange termijn en uitzendkrachten voor tijdelijke flexwerkers.

Het belang van het vinden van de juiste kandidaat

Naast het kiezen van een specifiek soort tijdelijk werk, is het ook belangrijk om rekening te houden met de persoonlijkheid en vaardigheden van de kandidaat. Een kandidaat heeft bijvoorbeeld veel expertise op een bepaald gebied, maar is misschien niet zo goed in communiceren en samenwerken met anderen. Soms past een IT-professional niet bij de bedrijfscultuur of heeft hij weinig aanpassingsvermogen.

Wij bieden de beste IT-experts en ondersteuning bij het selectieproces. Samen kijken we naar de specifieke behoeften van uw bedrijf en bespreken we de kwaliteiten en persoonlijkheden van verschillende kandidaten. Zo vinden wij jouw perfecte match.

Op zoek naar nieuw talent?

Onze expertise op het gebied van freelance, onthechting en personeel betekent dat we de behoeften van zowel werknemers als klanten begrijpen. Hebt u een IT-professional nodig om uw project te ondersteunen? Stuur ons een bericht!

__wf_reserved_decoratief

Voor bedrijven

Op zoek naar IT-professionals om bij uw organisatie te komen werken? Ontdek hoe DIQQ je kan helpen om de perfecte match te vinden.

We willen een nieuwe IT-professional
__wf_reserved_decoratief

Voor IT-professionals

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de IT in Nederland? We kunnen je helpen.

ik wil een nieuwe baan
Stuur ons een bericht